IMPLANTURI DENTARE DENTIUM

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesa care inlocuieste radacina unui dinte si are forma unui surub care se insera in os. Prin acoperirea implantului cu o coroana dentara se reconstituie astfel dintele lipsa.

Avantajele implantului dentar sunt in primul rand impiedicarea retractiei osului in zona din care s-a extras dintele si reconstructia dintelui lipsa fara a implica slefuirea dintilor alaturati.

Beneficiile implantului dentar sunt:

  • ofera o estetica similara cu cea a dintelui natural
  • ofera o senzatie comfortabila cu cea a dintelui natural
  • reproduce functia masticatorie asemeni dintelui natural
  • posibilitatea aparitiei cariei dentare este 0%
  • ofera placerea senzatiei de a mesteca
  • reprezinta o varianta economica pe termen lung
  • protejeaza dintii alaturati prin faptul ca acestia nu trebuie slefuiti in cazul unei punti dentare
  • mentine osul maxilar
  • se pot realiza punti dentare totale pe implant
nicodent implanturi dentare

O data cu extractia radacinii, osul maxilar nu mai este stimulat de fortele masticatorii, astfel ca, in timp acesta se atrofiaza si se retrage. In acelasi timp dintii alaturati bresei edentate isi pot schimba pozitia pe arcada prin migrarea pe verticala (coborarea sau urcarea in spatiul edentat) sau pe orizontala (inclinarea sau distantarea fata de ceilalti dinti) si aparitia de tulburari masticatorii si dureri in articulatia temporo-mandibulara. De multe ori se intalnesc situatii in care dintii alaturati bresei edentate sunt atat de inclinati incat trebuie extrasi. De aceea este indicata inserarea implantului cat mai repede dupa extractia dentara sau chiar in aceeasi sedinta.

Ca orice inlocuitor artificial in corp nu se dau garantii sau promisiuni in legatura cu longevitatea implantului. Aceasta este influentata atat de igiena dentara cat si de fumat. Controalele la stomatolog la 6 luni cat si igienizarile profesionale trebuie respectate cu strictete si pe cat posibil redus sau renuntat la fumat.

Cum se realizeaza operatia de inserare a implantului si lucrarea protetica?

Operatia de inserare a implantului este realizata de un medic cu competenta in domeniu de 10 ani si practica limitata in implantologie, acest lucru asigurand un serviciu de inalta calitate si profesionalism.

Dupa inserarea implantului, trebuie respectata perioada de osteointegrare (acceptare  sau fixare a implantului in os), care dureaza aproximativ 3 luni (la un implant fara aditie osoasa), timp in care implantul este in os si acoperit de gingie. Se face apoi descoperirea implantului printr-o mica incizie si se insurubeaza bontul de vindecare, care va ramane la suprafata. Acesta se mentine aproximativ 2-3 saptamani pana la vindecarea si conformarea unei gingii ferme si sanatoase in jurul implantului. Dupa aceasta perioada, cu ajutorul unei tije de transfer, se amprenteaza arcada dentara respectiva si se creeaza modelul de lucru pe care tehnicianul va realiza viitoarea lucrare pe implant. Coronita este fixata apoi pe implant cu ajutorul unui bont protetic care este infiletat in implant si care va ramane definitiv acolo. Astfel o lucrare pe implant este compusa din 3 elemente: implant dentar, bont protetic, coroana pe implant.

nicodent cabinet dentar constanta protectie dentara
ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână
Folosim cookie-uri pentru a monitoriza și menține setările în timpul utilizării site-ului.
Accept
Setări ×
×